Cove

Windows 10 dobija GIF pretragu, glasovno kucanje i više od toga

Windows 10 dobija integrisanu podršku za GIF-ove, unapređenja na polju glasovnog kucanja i druge funkcije, saopšteno je iz Microsoft-a u blog postu, iako je sve trenutno još uvek u fazi testiranja. Cilj unapređenja, prema rečima ljudi iz Majkrosofta, je da se unapredi mogućnost komunkacije na uređajima, govorom ili tekstualno.

PCPress.rs Image

GIF-ovi, glasovne komande…

Kako bi korisnicima omogućio savršen smeh, plakanje ili prevrtanje očima u obliku GIF-a, Windows 10 je omogućio da brzo ubacite animirane GIF-ove ubacivanjem WIN + [.] ili WIN + [;]. Izbor GIF-ova, podržan od strane baze Tenor-a, biće konstantno ažuriran u zavisnosti od trendova i “heštegova”, navode iz kompanije.

Glasovno kucanje je predstavljeno kao nova i unapređena verzija Windows diktata. Novo unapređenje je optimizovano za rad na tastaturama osetljivim na dodir. Ima automatsku interpunkciju i unapređenja koja će se konstantno ažurirati u pozadini, što bi trebalo da učini glasovno kucanje bržim i tačnijim. Takođe, možete koristiti glasovne komande da zaustavite ili pauzirate glasovno kucanje ili da izbrišete određene reči.

Pročitajte i:  Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11

Takođe, dugme za glasovno kucanje sada ima dodeljeno dugme na tastaturama na dodir radi lakšeg korišećnja, a tastatura je unapređenja na više načina, uključujući i nove animacije pri snimanju, ali i zvukove. Dodati su i novi emodžiji, kao i GIF pretraga, a male ispravke su napravljene i u veličini i rasporedu dugmića.

Iako još nije pozato kada će se ova unapređenja stići na zvaničnu verziju, beta testeri prijavljeni na Windows Insider program, već mogu da ih isprobaju, ali i da vide sve izmene u verziji na zvaničnom Windows Blog-u.

Izvor: engadget.com

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , ,