Windows 10 donosi zaštitu od varanja u video-igrama

Novi update za Windows 10 doneo je mnoge promene, ali bi jedna mogla da napravi bitnu razliku, naročito ako ste gejmer. Naime, Microsoft je aktivirao TruePlay opciju koja je ranije testirana, a koja je namenjena da igrače zaštiti od uobičajenih prevara u okviru Universal Windows platforme.

PCPress.rs Image

Igre koje budu koristile ovu zaštitu, pokretaće se u sigurnom mode-u, te će startovati pozadinski servis koji je namenjen da prati tipična ponašanja tokom varanja. Ukoliko se na taj način bude došlo do nekih podataka, oni će odmah biti prosleđeni developerima. Opciju TruePlay biće moguće isključiti, ukoliko se korisnik ne slaže sa prikupljanjem određenih podataka na taj način, ali će, u tom slučaju, kompanija moći da ograniči neke mogućnosti u okviru igre, te tako, na primer, neće biti moguće pokretanje online, ukoliko opcija nije uključena.

TruePlay je tako servis koji popunjava prazninu i stavlja UWP igre u ravan sa Steam igrama, koje već koriste Valve Anti-Cheat servis. Na developerima je da kreiraju UWP verzije naslova, kako bi obezbedili najbolje iskustvo za igrače.

Pročitajte i:  Microsoft otkriva kako zaobići njegove sistemske zahteve za Windows 11

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,