TrendMicro

Windows 10 Fall Creators Update najavljen za 17. oktobar

Sledeći veliki update za Windows 10 najavljen je za 17. oktobar, a testiranje Windows 10 Fall Creators Update-a traje od početka 2017. godine. Planiran je veliki broj novih opcija, te promena, a najveći dodatak je Windows Mixed Reality – Microsoft-ova platforma koja će podržavati nove setove za virtuelnu realnost iz Acer-a, Asus-a, Dell-a, HP-a, i Lenovo-a. Mixed Reality sa jesenjim update-om postaje legitimni deo Windows-a 10, te će pojedini setovi biti dostupni već od 17. oktobra, dok se ostali očekuju do kraja godine.

PCPress.rs Image

Novi update će uključivati i People integration opciju, koja će korisnicima omogućavati da sačuvaju najvažnije kontakte u Taskbar-u. Tu je i OneDrive Files On-Demand, koja vraća stare opcije za čuvanje podataka, te omogućava da se lako dođe do fajlova iz OneDrive-a. Novi Fluent Design donosi male promene u izgledu ikonica za matične aplikacije.

Jedan od zanimljivijih dodataka je novi “birač za emotikone”, koji će se aktivirati uz pomoć Winkey + tačka/tačka-zarez prečice, a ubrzavaće procez pronalaženja odgovarajućeg smajlija.

Pročitajte i:  Saveti za Windows Search koji mogu da vam pomognu

Novi update uključuje i Windows Inking – koji dozvoljava bojenje direktno u PDF-u, čime se omogućava lakše i brže komentarisanje i deljenje sadržaja sa drugima, te Windows Story Remix – koji koristi veštačku inteligenciju i deep learning za organizovanje i transformisanje fotografija i videa u priče, a uz Microsoft Graph. Zanimljiva je i opcija “putovanje kroz vreme” – Timeline koji korisnicima omogućava da se vrate unazad kako bi pronašli ono na čemu su radili, bilo da je to bilo pre dva sata ili pre dva meseca. Opcija Clipboard je brz i jednostavan način za “copy/paste” bilo kog sadržaja između različitih uređaja, a ažurirani Game Mode omogućava igrama da koriste svu procesorsku moć uređaja, direktno preko novog tastera u Game baru. Tu je i Windows Defender, koji stiže sa pozadinskom cloud inteligencijom za bolju odbranu od ransomware-a i drugih pretnji. Najavljena je i “kontrola uz pomoć očiju” koja implementira upravljanje pokretima očiju prilikom  kucanja i upravljanja mišem.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,