BIZIT 2022

Windows 10 je instaliran na više od 800 miliona uređaja

Microsoft nastavlja sa praksom objavljivanja koliko uređaja koristi Windows 10. Poslednja objava ukazuje da je ovaj operativni sistem instaliran na više od 800 miliona aktivnih uređaja, što je značajno povećanje u odnosu na prošlu jesen (700 miliona).

PCPress.rs Image

Duži vremenski period, broj instalacija Windows-a 10 bio je stagnirao na brojci od „skoro“ 700 miliona. Razlog za to je što su u prethodnom period zvaničnici kompanije u broj instalacija uključivali i instalacije na virtuelnim mašinama, što sada više nije slučaj. U periodu kada je ta praksa prekinuta, nisu objavljivane informacije o broju instalacija (kako se ne bi pokazalo da se broj instalacija smanjio). Kada je broj instalacija na fizičkim mašinama dostigao 700 miliona, Microsoft je ponovo počeo da objavljuje te informacije.

Sistem za „brojanje“ aktivnih instalacija bio je aktivan u poslednjih 28 dana. On je uključio Windows 10 na PC računarima, tabletima, telefonima, Xbox konzolama, HoloLens i Surface Hub uređajima i obuhvatio je sve verzije Windows-a 10.

Nakon objavljivanja ovog OS-a 2015. godine, Microsoft je sebi zacrtao cilj da za dve do tri godine dostigne milijardu uređaja koji će raditi na njemu. Međutim, 2017. godine, zvaničnici kompanije su morali da revidiraju tu procenu, a kao glavni razlog nedostizanja cilja naveli su neuspeo pokušaj da veći broj mobilnih telefona podrži ovaj OS.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture