Windows 10: Kraj za “safe remove” USB

Internetom je svojevremeno kružio mim čija je poruka bila da je „život suviše kratak za safe remove“ – jednu od Windows opcija koja je uznemiravala najveći broj korisnika širom sveta. Potrajala je kroz mnoge verzije Windows operativnog sistema, a od korisnika je zahtevala da preduzmu nekoliko koraka pre nego što iz priključka izvuku svoj USB dodatak.

PCPress.rs Image

Mnogi su ovo pravilo prekršili nebrojeno puta, bilo zbog toga što su bili u žurbi ili što opcija nije funkcionisala, te tvrde da se nikada nije dogodilo da izgube podatke samo zbog toga što su nesmotreno istrgli USB. Windows se sada sprema da ove korake predostrožnosti eliminiše, i da korisnicima omogući da svoje dodatke isključuju bez sigurnosnih mera. Novi Quick removal postaje deo Windows-a počev od Windows 10 verzije 1800, a tu je i opcija Better performance koja će omogućavati da se svaki eksterni uređaj prilagodi potrebama korisnika.

PCPress.rs Image

Pretpostavlja se da nije neophodno da se korisnici podsećaju da svoje eksterne uređaje za skladištenje uklanjaju tek nakon što završe kopiranje nekog fajla, što i nema veze sa novim funkcijama, već je stvar zdravog razuma. Sa Quick Removal USB će uvek biti spreman za pokret, ali će oni koji su odrastali uz „safe remove“ sigurno provesti još mnogo vremena u strahu od gubljenja podatka u slučaju da se ne ispoštuju legendarne Windows procedure koje odlaze u prošlost.

Pročitajte i:  Trajanje baterije vašeg laptopa možda opada brže nego što mislite

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,