ASUS Zenbook

Windows 10: novi način objave Microsoft release notes

Microsoft reorganizuje stranice za podršku kako bi odgovarale Microsoft 365-u i olakšava pronalaženje KB članaka pomoću Google pretrage.

PCPress.rs Image

Microsoft pravi jedinstvenu lokaciju za podršku

Mnogi korisnici operativnog sistema Windows se čak i ne trude da gledaju Microsoftove release notes za operativni sistem Windows. Za one korisnike koji se oslanjaju na informacije o Microsoftovom operativnom sistemu, kompanija priprema poboljšanja Windows release notes, stranica istorije ažuriranja sistema Windows i informativnih članaka.

Odražavajući Microsoftov prelazak na paket Microsoft 365 za Windows 10, Office 365 i alate za upravljanje, Microsoft sada spaja web lokacije support.office.com i support.microsoft.com u jedinstvenu lokaciju za podršku. Prema Microsoft-u, korisnici bi trebalo da mogu lakše da pronađu resurse za podršku i rešavanje problema za Microsoft 365 kada koriste pretraživač. Pored toga, objedinjavanje dve lokacije pomaže korporaciji Microsoft da brzo objavljuje nove članke i ažurira postojeće. Ove promene biće uvedene u narednim nedeljama, kažu u kompaniji. Microsoft takođe preoblikuje strukturu svojih URL-ova za napomene o izdanju operativnog sistema Windows 10, dajući broju članaka KB (knowledge base – baza znanja) istaknutiji položaj u URL-u i na samoj stranici. Ova promena je dizajnirana da pomogne korisnicima da razlikuju dve stranice sa naslovima sličnog izgleda i olakšaju pretraživanje članaka za podršku prema KB ID broju.

Pročitajte i:  Izgubljene funkcije u Windows 11 čiji povratak zahtevaju strastveni korisnici

Kao što Microsoft napominje, postojeća struktura URL-a takođe uključuje KB ID koji korisnici mogu da kopiraju sa trake za adresu i dodaju je na osnovnu URL adresu https://support.microsoft.com/help. Međutim, ponekad KB ID-ovi nisu navedeni u članku i mogu se videti samo u URL-u. U ovim situacijama je teže koristiti pretraživače za pronalaženje članka po KB ID-u. „Radi veće doslednosti i podrške poboljšanom indeksiranju pretraživanja, struktura URL-a uključivaće i GUID i KB ID. Budući da su mnogi upoznati sa dodavanjem KB ID-a URL-u, nastavićemo da podržavamo ovaj pristup i koristimo automatska preusmeravanja kako bi se osiguralo da stignete do  odgovarajućeg članka “, objašnjava Microsoft.

Windows 10 release notes stranice, trenutno podržavaju samo deljenje članaka putem emaila. Microsoft će ažuriranjem u opcije deljenja uključiti Facebook i LinkedIn.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,