BIZIT 2022

Windows 10: Obaveštenja o blokiranim ažuriranjima

Windows Update će od sada Windows 10 korisnike obaveštavati kada je neko novo ažuriranje blokirano na njihovim uređajima, te im nuditi informacije o problemu koji utiče na ažuriranje operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Većina korisnika starije Windows 10 verzije bi uskoro trebalo da dobije poruku da je “Feature update to Windows, verzija 1903” dostupna za preuzimanje, ali bi oni koji imaju starije Bluetooth drajvere, starije verzije anti-cheat BattleEye softvera, neke od AMD Raid drajvera, čak i neke Intel drajvere, mogli da naiđu na probleme koji će ih sprečiti da preuzmu Windows 10 verziju 1903, a zbog konflikata koji postoje između nove verzije operativnog sistema i pomenutih elemenata. Ovi korisnici ranije jednostavno ne bi dobili ažuriranja, a bez obaveštenja i objašnjenja o prirodi problema, tako da ne bi znali šta ih tačno sprečava da dobiju najnoviju verziju operativnog sistema koji koriste.

PCPress.rs Image

U okviru skorašnjih promena Microsoft je sve podesio tako da Windows 10 korisnike obaveštava da je neko ažuriranje dostupno, te o tome da je na njihovim računarima iz nekog razloga blokirano. Nakon što kliknu na “Learn More” taster korisnici će biti preusmeravani na Windows 10 Health Dashboard gde će moći da se detaljnije informišu o problemu.

Pročitajte i:  Australija povećava kontrolu za Apple, Metu i Microsoft

PCPress.rs Image

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,