Windows 10 S build-ovi dostupni za Insider-e

Microsoft Windows Insider program omogućava zainteresovanim korisnicima da testiraju buduće verzije operativnog sistema pre nego što postanu dostupne javnosti. Dok su korisnici Windows-a 10 S, pojednostavljene verzije operativnog sistema za računare – koja je pre svega napravljena za korišćenje u školama, imali priliku da isprobaju nove opcije kao Insider-i, do sada nije bilo jednostavno pristupiti Insider programu. Upravo je to razlog iz kojeg su iz Microsofta dodali prečice uz pomoć kojih korisnici Windows-a 10 mogu da pristupe i verziji 10 S, te opciju za instaliranje koja olakšava prisistup, te isprobavanje ove verzije.

PCPress.rs Image

Dona Sarkar, vođa Windows Insider programa, rekla je da su Insider-i sada u mogućnosti da instaliraju Windows 10 S, te da odaberu opciju testiranja novih beta build-ova kako se budu pojavljivali.

Windows 10 S obećava bolje Windows iskustvo na uređajima sa hardverom slabijih karakteristika, a operativni sistem može da pokreće samo aplikacije koje su preuzete iz Windows Store-a. Sa druge strane, 10 S ima mogućnost pokretanja desktop aplikacija, koje moraju da budu specijalno spakovane, te registrovane u Store-u. Korisnici mogu da isprobaju verziju 10 S i pridruže se Windows Insider programu ako odu na Settings > Update & security > Windows Insider Program.

Pročitajte i:  Microsoft transformiše Windows Subsystem za Linux u Windows 11 aplikaciju

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,