TrendMicro

Windows 10 upozorenje: Korisnici programa Word i Outlook moraju da ažuriraju sistem

Windows 10 korisnici koji imaju instalirane Microsoft Office aplikacije moraju odmah ažurirati softver kada se otkrije nova pretnja.

PCPress.rs Image

Microsoft objavio ispravke

Korisnici operativnog sistema Windows 10 pozivaju se da bez odlaganja preuzmu najnovije bezbednosne ispravke. Upozorenje dolazi nakon što je otkrivena velika sigurnosna pretnja koja bi mogla dovesti ljubitelje ovog operativnog sistema u opasnosti od ozbiljnih sajber napada. Nova ranjivost, koju je tim iz Check Point Research (CPR) upravo otkrio, pogađa sve proizvode Microsoft Office paketa, uključujući Excel, Outlook i Office. Ako se iskoristi pomoću jednostavne zlonamerne Excel datoteke, hakerima bi mogao da omogući pristup vitalnim delovima računara žrtava i ličnim podacima. CPR kaže da, s obzirom na to da čitav paket Office ima mogućnost ugradnje Excel objekata, ovo proširuje vektor pretnji, omogućavajući izvršenje takvog napada na gotovo bilo kom Office softveru, uključujući Word, Outlook i druge.Srećom, problem je sada rešen nakon što je CPR obelodanio svoje nalaze istraživanja Microsoftu. Sve ranjivosti biće blokirane, kao deo Microsoftove zakrpe u utorak, pa je od vitalnog značaja da se korisnici Windows 10 pobrinu da njihovi računari budu u potpunosti ažurirani najnovijim softverom.

Pročitajte i:  Saveti za Windows Search koji mogu da vam pomognu

Evo ispravki koje treba da instalirate da biste bili sigurni da je računar siguran:

CVE-2021-31174 • CVE-2021-31178 • CVE-2021-31179 • CVE-2021-31939.

Ranjivosti su nastale raščlanjivanjem grešaka u nasleđenom kodu. Jedno od primarnih saznanja je da je zastareli kod i dalje slaba karika u bezbednosnom lancu, posebno u složenom softveru kao što je Microsoft Office.  Ako ste zabrinuti zbog ovog problema, evo kako da ažurirate svoj računar:

  1. Izaberite dugme Start, a zatim izaberite Settings > Update & security > Windows Update.

2.Ako želite ručno da proverite da li postoje ispravke, izaberite Check for updates.

  1. Izaberite Advanced opcije, a zatim u okviru Choose how updates are installed, izaberite Automatic (preporučeno).

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,