BIZIT Seminar

Windows 10: Vraća se jedna od najpopularnijih Windows 95 funkcija

Microsoft je odlučio da na scenu vrati PowerToys, opciju koja je Windows 95 korisnicima omogućavala da manipulišu Windows interfejsom i drugim alatkama.

PCPress.rs Image

Prva verzija nove PowerToys opcije trebalo bi da se tokom leta pojavi na GitHub-u, zajedno sa izvornim kodom, što neće biti prvi put da se neka starija Windows opcija vraća na ovaj način, budući da je GitHub nedavno ugostio i Windows Calculator aplikaciju. Tako se očekuje da se PowerTools vrati u okviru Windows-a 10, a nakon što je napušten sa pojavom Windows XP verzije.

Korisnici bi, pored toga, mogli da dobiju i skoro zaboravljeni MTND ili “maximize to new desktop” widget koji prikazuje pop-up taster svaki put kada se kursorom prevuče preko maximize i restore dugmeta u okviru nekog prozora. Klikom na pop-up se kreira novi desktop, te se aplikacija šalje na njega, da bi se tamo otvorila u željenoj veličini. Druga opcija koja bi uskoro mogla da se vrati je Windows key prečica koja se pojavljuje svaki put kada korisnik drži Windows key taster više od jedne sekunde, te prikazuje sve prečice koje su dostupne za trenutno stanje desktopa.

Pročitajte i:  Tehnološki giganti ulažu više od 9 milijardi dolara u Saudijsku Arabiju

PCPress.rs Image

Microsoft je novim promenama pristupio na isti način kao kada je u martu odlučio da vrati Windows Calculator aplikaciju, te se kod nudi u open source obliku. Zainteresovani imaju prostora da ostave komentare i navedu opcije čiji povratak na Windows smatraju korisnim.

Izvor: ZD Net

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,