Windows 11: Clippy kao ljubav prema prošlosti

Stari Office Assistant kompanije Microsoft, poznatiji kao Clippy, vraća se do kraja novembra. Spajalicu koja je mogla da govori skoro niko nije voleo, a stigla je uz Office 97.

PCPress.rs Image

Nostalgija često dovede do toga da se zaboravi koliko su neke stvari bile loše, pa se nakon nekog vremena poželi povratak u jednostavnija vremena. Clippy se zahvaljujući tom fenomenu vratio na scenu, te ponovo stekao neku vrstu popularnosti. Microsoft je zbog toga u julu objavio neka sećanja na „voljenu“ maskotu, koja bi uskoro mogla da se vrati na korisničke uređaje.

To ipak ne znači da će Clippy postati deo Windows 11 iskustva, budući da je za sada planiran povratak u obliku emotikona. U slučaju da se potpuni povratak nekada dogodi, pretpostavlja se da Clippy neće biti isti kao pre 20 godina.

Prošlo je dva meseca od lansiranja Windows 11 verzije operativnog sistema, a još uvek se radi na usavršavanju, budući da početkom oktobra ipak nije sve bilo spremno za objavu. S novembarskim ažuriranjem stižu novi emotikoni, koji će biti drugačiji nego u Windows 10 eri.

Pročitajte i:  Nema žurbe na Windows 11! Microsoft i dalje unapređuje Windows 10 novim funkcijama

PCPress.rs Image

Microsoft je pre četiri meseca pokrenuo i svojevrsnu Twitter kampanju, te je u postu obećano da će Clippy zameniti emotikon u obliku spajalice ukoliko tvit bude dobio 20 hiljada lajkova. Budući da je post lajkovalo preko 173 hiljade korisnika, izgleda da Clippy zaista nedostaje. Nostalgija je neobična stvar.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: