Top50 Glas publike

Windows 11 dobija mogućnost lakog povraćaja aplikacija na novom računaru

Microsoft konačno dodaje aplikacije za vraćanje u Microsoft Store na Windows 11. Proizvođač softvera će uskoro početi da testira novu funkciju koja vam omogućava da vratite aplikacije na novi Windows 11 računar. Postojeća Microsoft prodavnica nije ponudila automatski način za vraćanje aplikacija, već je primorala korisnike Windowsa da ručno instaliraju aplikacije iz svoje biblioteke.

PCPress.rs Image

Olakšanje procesa promene računara

Vraćanje aplikacija će biti posebno korisno za potrošače koji često menjaju računare ili programere koji redovno koriste virtuelne mašine i više uređaja. Korisnici Windows-a morali su da se oslone na menadžere paketa trećih strana za slično, iako moćnije, iskustvo.

Da bi ova nova funkcija vraćanja zaista imala uticaj, moraćemo da vidimo više aplikacija u Microsoft Store-u. Postoje znaci koji su se poboljšali tokom prošle godine sa aplikacijama kao što su Firefox, Zoom, Adobe Acrobat Reader i OBS Studio, koje su sve dostupne u prodavnici. Ali još uvek nedostaje mnogo aplikacija, a Microsoft pokušava da reši ovo uklanjanjem liste čekanja za Win32 aplikacije, otvarajući prodavnicu za sve programere aplikacija.

Pročitajte i:  Kako da delite svoj Wi-Fi na Windows 11

Microsoft takođe poboljšava način na koji korisnici operativnog sistema Windows 11 mogu da otkrivaju aplikacije, pri čemu su rezultati aplikacija iz prodavnice navedeni u rezultatima pretrage ako ljudi koriste pretragu da pokušaju da pronađu aplikaciju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: