ePlaneta

Windows 11 dobija osvežavajuće animacije

Microsoft-ov Windows 11 dostupan je već nekoliko nedelja, ali još uvek otkriva nove animacije i detalje u novom OS-u. Iako su novi Start meni i centralni taskbar očigledne promene u Windows 11, male animacije ga čine dosta svežijim od ranijih operativnih sistema.

Windows 11 dobija osvežavajuće animacije.

Windows 11 se prilagođava modernim oblicima uređaja

Microsoft je počeo detaljno da opisuje neke od dizajnerskih pristupa koje koristi za Windows 11 i pažnju posvećuje detaljima za svakodnevne mikro-interakcije. To uključuje detalje poput checkbox-a koji ima animirani ključ koji suptilno obaveštava kada korisnici komuniciraju s njim ili zupčanik za podešavanja koji se okreće kada se zadrži pokazivač iznad njega. Zbog ove pažnje prema detaljima Windows 11 deluje dosta svežije i novije. Animacije su često dinamične, ali isto tako veoma korisne da pruže važan vizuelni znak.

Izbor za centriranje taskbar-a i promenu Start menija je najupečatljivija promena u operativnom sistemu Windows 11. Prilagođava se modernim oblicima uređaja i omogućava lakši pristup svim veličinama ekrana, od Surface Go do ultraširokog monitora. Microsoft je takođe dodao zaobljene uglove većini delova operativnog sistema Windows 11, novu ikonografiju i ažurirani font Segoe UI Variable. Ovo su suptilne promene koje zaista počinju da se primećuju tek nekoliko dana nakon upotrebe OS-a. Ipak, dizajn Windows 11 sigurno nije savršen. Ponekad se oseća kao da Microsoft spaja Windows prethodne generacije sa ovim modernim i jednostavnim korisničkim interfejsom. Puno je toga što treba popraviti na nečemu tako rasprostranjenom poput Windows-a.

Pročitajte i:  Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova: Evo kako da ga koristite

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: