BIZIT Seminar

Windows 11 izlazi 5. oktobra

Microsoft je objavio da će Windows 11 početi da postaje dostupan 5. oktobra 2021. godine. Na taj dan besplatna nadogradnja na Windows 11 počeće da se isporučuje na odgovarajuće Windows 10 računare, i računare koji su unapred upakovani sa Windows 11 koji će početi da se prodaju.

windows 11 pozadina

Ovaj operativni sistem ponudiće potpuno novi korisnički doživljaj koji ima za cilj da korisnika približi računarima. Kako računar nastavlja da igra centralniju ulogu u našim životima više nego ikada pre, Windows 11 je stvoren da bi omogućio korisnicima veću produktivnost i bolje iskorišćenje resursa računara.

Windows 11 donosi bolju Microsoft Teams integraciju

Novi operativni sistem kompletno je osveženje za sve korisnike Microsoft ekosistema, bar što se tiče dizajna i načina korišćenja. Zbog toga vam donosimo šta je to što nas očekuje od 5. oktobra, a drugačije je u odnosu na dosadašnje iskustvo korišćenja Windows 10 operativnog sistema.

  1. Novi dizajn, novi zvukovi – dizajn je svež, moderan i donosi osećaj lakoće pri korišćenju.
  2. Start dugme – Sada je start dugme postavljeno u centru taskbara. Ovo dugme koristi pun potencijal cloud računarstva i Microsoft 365, kako bi vam prikazao sve nedavno otvarane datoteke koje su korišćene bez obzira na kom ste ih uređaju gledali.
  3. Snap Layout, Snap Groups i Desktop pružaju moćan način za obavljanje više zadataka i optimizaciju korišćenja ekrana.
  4. Microsoft Teams je bolje integrisan i pruža brz način povezivanja sa drugim ljudima.
  5. Widgets je novi personalizovani feed sa veštačkom inteligencijom, gde se na brz način pristupa podacima koji su vam u trenutku bitni.
  6. Windows 11 donosi najbolje iskustvo u gejmingu do sada, uz DirectX 12 Ultimate, DirectStorage i Auto HDR. Uz Xbox Game Pass za PC ili Ultimate, možete dobiti pristup preko 100 visokokvalitetnih igara, po jednoj niskoj mesečnoj ceni.
  7. Novi Windows Store koji olakšava pretraživanje i otkrivanje novih aplikacija i igara.
  8. Uvođenje Android aplikacija u Windows 11.
  9. Windows 11 kao najinkluzivniji operativni sistem do sada napravljen u Microsoftu.
Pročitajte i:  Notepad konačno dobija tabove

Windows Insider zajednica najvažnija u razvoju novog operativnog sistema

Zajednica Windows Insider-a bila je neprocenjiva zajednica koja je pomogla da se dođe do novog operativnog sistema. Od kada je prva verzija Insider Preview Build objavljena u junu, angažovanje i povratne informacije su bez presedana. Zbog toga je Microsoft objavio da je posebno zahvalan svim pojedincima koji su u ovom procesu učestvovali do poslednjeg dana.

Uvođenje besplatne nadogradnje biće podeljeno na faze

Besplatna nadogradnja na Windows 11 počinje 5. oktobra i biće postepena, sa fokusom na kvalitet. Prateći ogromna saznanja iz operativnog sistema Windows 10, Microsoft želi da pruži najbolje moguće iskustvo svojim korisnicima. To znači da će novim uređajima koji ispunjavaju uslove prvo biti ponuđena nadogradnja.

Nadogradnja će se zatim s vremenom pojaviti na većini uređaja koji ispunjavaju hardverske zahteve i druge metrike pouzdanosti i starosti. Očekujemo da će svim podobnim uređajima biti ponuđena besplatna nadogradnja na Windows 11 do sredine 2022. godine.

Ako imate računar sa operativnim sistemom Windows 10 koji ispunjava uslove za nadogradnju, Windows Update će vas obavestiti kada bude dostupan. Takođe možete proveriti da li je Windows 11 spreman za vaš uređaj tako što ćete otići u Podešavanja > Windows Update i izabrati Proveri da li postoje ažuriranja.

Pročitajte i:  Microsoft zvanično objavljuje kraj MSDT-a u ažuriranju Windows 11 Moment i Windows 12

Izvor: Windows

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: