Windows 8.1 ušao u RTM fazu

Partneri kompanije Microsoft koji se bave proizvodnjom hardvera širom sveta, od danas će biti u mogućnosti da na nove uređaje instaliraju Windows 8.1 i Windows RT 8.1, jer je ovaj operativni sistem ušao u RTM (Release To Manufacturing) fazu.

Photo: Microsoft
Photo: Microsoft

Faza razvoja i testiranja nadogradnje Windows 8 operativnog sistema je završena  i proizvod je predat partnerima koji će zahvaljujući tome ove jeseni, pred praznike, biti u prilici da u prodavnice isporuče svoje nove proizvode.

Kako je ranije najavljeno, Windows 8.1 će postati globalno dostupan 18, oktobra ove godine, kada će svi korisnici Windows 8 operativnog sistema moći da ga besplatno preuzmu sa Windows Storea.

Unapređena verzija ovog operativnog sistema na svetu, pored ostalih poboljšanja sa sobom donosi 20 novih, unapređenih aplikacija i servisa koji će sada biti unapred instalirani. Windows 8.1 sadrži unapređeni Bing pretraživač, kao i poboljšani Internet Explorer, SkyDrive, Outlook.com, Xbox Music, Video, Skype i još mnogo drugih inovacija.

Kako je najavljeno, kompanija Microsoft će za novu verziju Windows operativnog sistema pružati intenzivnu podršku u narednih deset godina, čime će korisnicima obezbediti maksimalnu pouzdanost ovog proizvoda.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Dok zvanična verzija ne stigne, zainteresovani mogu isprobati Windows 8.1 Preview verziju.

 

 

Facebook komentari: