BIZIT 2022

Windows 95 aplikacija: Povratak u devedesete

Windows 95 aplikacija koja se pojavila sredinom 2018. godine dobila je novo veliko ažuriranje, te je developer Felix Rieseberg, koji stoji iza ovog projekta, obradovao sve nostalgične korisnike.

PCPress.rs Image

Prva verzija aplikacije pojavila se u avgustu 2018, te ljubiteljima sada već prastare verzije operativnog sistema ponudila mogućnost da se vrate u devedesete godine prošlog veka sa Windows 95 verzijama za WordPad, MS Paint i Minesweeper, ali sa određenim ograničenjima, budući da u okviru aplikacije nije bilo moguće pokrenuti Internet Explorer. Nova verzija dolazi sa instaliranim pretraživačem, ali se ovoga puta radi o Netscape 2.0, koji se i pojavio 1995. godine. Pored toga aplikacija podržava i zvučne efekte iz prošlosti, što znači da će korisnicima biti dostupni svi Windows 95 zvukovi. Tu je i oko 500MB slobodnog prostora na virtuelnom disku, te Microsoft FrontPage, FrontPage Server, kao i igre Doom, Wolfenstein3D, A10 Tank Killer i Grand Prix Circuit.

Budući da ima veliki broj novih dodataka, fajl za novu aplikaciju je nešto veći od prvobitnog koji je imao tek 130MB, ali i dalje ne zauzima mnogo prostora, budući da se radi o 300MB. Nova verzija dostupna je za sve Mac, Linux i Windows 10 uređaje.

Pročitajte i:  Linux 6.0 debituje

Izvor: ZD Net

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Windows 95 aplikacija: Povratak u devedesete

  • 11. February 2019. at 12:00
    Permalink

    Da budem iskren, igra mi se više svidjela prije ažuriranja.

Comments are closed.