WP Store – prodaja i iz Srbije

Zahvaljujući proširenju centra za programere na šest novih tržišta, od ove nedelje je i iz naše zemlje moguće zaraditi na razvoju i prodaji aplikacija za Windows Phone, zvanično je saopšteno iz kompanije Microsoft Srbija.

wpstoreOsim iz Srbije, novu priliku da zarade na razvoju aplikacija će imati i programeri iz Avganistana, Crne Gore, Istočnog Timura, Iraka i Ukrajine.

U ovom trenutku, postavljanje i naplata aplikacija je moguća u 122 zemlje, dok je se aplikacije mogu preuzeti iz ukupno 191 države.

Na našem tržištu, mogućnost postavljanja i naplaćivanja aplikacija preko Windows Phone Store predstavlja prvu priliku ove vrste za neku od najzastupljenijih platformi koje pokreću smartfone.

“Razvoj mobilnih aplikacija je vrlo unosan i kreativan posao koji korisnicima pruža priliku da sa jedne strane zarade, a sa druge strane aktivno učestvuju u personalizaciji Windows telefona. Aplikacija razvijena od strane nekoga ko nije u svakodnevnom kontaktu sa kompanijom predstavlja snažnu kariku koja dodatno učvršćuje odnos korisnika prema operativnom sistemu. Verujem da će mogućnost naplate znanja i veština na globalnom tržištu, a kroz kvalitetne Windows Phone aplikacije, dati novi podsticaj ukupnoj ekonomiji a pogotovo u oblasti malih i srednjih preduzeća u Srbiji”,  izjavio je Siniša Perović, tehnološki evanđelista u kompaniji Microsoft Srbija.

Od obajvljivanja globalne dostupnosti Windows 8 operativnog sistema do danas, broj aplikacija za sve uređaje se uvećao šest puta. Aplikacije kreirane za Windows Phone slede trend rasta i  može se očekivati da se sa pojavom novih telefona i proširivanjem na nova tržišta njihov broj konstantno uvećava.

U ovom trenutku, u toku je Windows Phone App Challenge. Svi programeri i drugi zainteresovani ljubitelji aplikacija mogu pronaći sve informacije na http://wpappchallengeserbia.promorc.com.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,