Top50 Glas publike

WM App Builder predstavljen u Novoj Iskri

U dizajn inkubatoru Nova Iskra u četvrtak, 3. jula, održano je predstavljanje platforme za razvoj mobilnih aplikacija – WM App Builder.

IMG_2215 2Radi se o platformi koja predstavlja alat za razvoj mobilnih aplikacija za Android, iOS i Windows Phone platformu koja je pogodna i za one koji nemaju programerskih znanja, jer se aplikacija pravi kroz jednostavan korisnički interfejs takozvanom drag&drop metodom, bez potrebe za kodiranjem.

Baš zbog toga, WM App Builder kao svoje korisnike vidi web dizajnere, grafičke dizajnere, ilustratore i arhitekte, ali i sve ostale koji žele da angažuju na ovom tržištu.

WM App Builder delo je beogradske kompanije Wireless Media, koja postoji od 2004. godine i trenutno upošljava 55 ljudi, a na listi klijenata ima sva tri domaća operatera, kompanije Samsung, Qatar Telecom i druge.

Šira javnost, sa ovom platformom se upoznala kroz konkurse kompanija Samsung – Appsolutno smart i kroz Telenor App Builder konkursa, čiji je poslednji krug završen ranije ove godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,