Word – Oporavak registry-ja

Ukoliko Word Safe Mode radi ispravno, a regularno startovani program odbija poslušnost, možda je neophodan oporavak Registry podešavanja.

PCPress.rs ImageU njima su zapisi koje menjaju i razni nepouzdani programi koji obećavaju poboljšanja funkcionalnosti a u stvari iz neznanja ili zle namere, otvaraju sijaset slabih tačaka koje onemogućavaju ispravan rad Word‑a.

Microsoft Word, kao i svaki drugi softver može da se pokrene iz komandne linije u koju možemo da unesemo parametre koji definišu podešavanje i prilagođavanje rada u odnosu na podazumevani mod. Word ume sam da oporavi Registry sekciju koja se odnosi na njega – potrebno je samo da u komandi koja ga pokreće dodate parametar /r i narušeni Word Registry segment će biti prepisan podrazumevanim vrednostima. Pritisnite Windows + R, pa u polju Open otkucajte winword /r i potvrdite sa Enter. PCPress.rs ImageNakon toga se pokreće Office procedura za vraćanje Registry sekcije u prvobitno stanje. Ovim ćete izgubiti podešavanja koja ste tokom vremena uneli, pa ćete morati da rekonstruišete stvari koje vam olakšavaju svakodnevni rad pri obradi teksta, ali barem će tekst procesor ponovo biti u ispravnom stanju.

(Objavljeno u PC#191)

Facebook komentari:

Tagovi: ,