Top50 Glas publike

World Cyber Games 2010: Godina jubileja

Print Pripreme za još jednu godinu kvalifikacija i sportske borbe nacionalnih gaming timova i pojedinaca uveliko se odigravaju širom sveta.
Deseto, jubilarno Veliko finale World Cyber Games-a se vraća u Sjedinjene Američke Države, gde će grad domaćin ovoga puta biti Los Anđeles, Kalifornija. Upravo tamo, u periodu od 30.septembra do 3.oktobra će se takmičari iz preko 60 zemalja sveta boriti za titule najboljeg i nagrade od 250.000$.Velikom svetskom finalu prethodi Nacionalno finale Srbije,čije se pripreme polako privode kraju.
Sedmu godinu zaredom Beograd će biti domaćin mnogobrojnim ljubiteljima video igara, okupivši najbolje gejmere Srbije na nacionalnom finalu prestižnog World Cyber Games (WCG) turnira.
Oficijelne video igre ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja za odlazak na „eOlimpijadu“, kako je izglasano od strane domaćih gamera putem lokalnog sajta www.wcg-adria.com jesu Warcraft III i Counter Strike 1.6.
Dvodnevno takmičenje, zakazano je za poslednji vikend avgusta, kada će se igrati za jedno od 6 mesta u reprezentaciji Srbije. Mesto održavanja nacionalnog takmičenja, ove godine biće novobeogradska hala BelExpo-a.
World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već deset godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.
Osnovan 2000. godine pionir industrije World Cyber Games(WCG) nastavlja i danas nakon čitave decenije propagiranja Cyber kulture pod sloganom “Više od igre”. Upravo pod ovim sloganom, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.
Opstanak uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je zahvatila kako IT, tako i gaming sektor, učvrstio je ovu manifestaciju na poziciji najvećeg i najprestižnijeg svetskog festivala i takmičenja u video igrama, kao i zabavno-digitalnog festivala za igrače i celokupnu javnost.
Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com ili zvanični website manifestacije http://www.wcg.com

Izvor: Smartvision

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,