Zebra

Wozniak odlučio da rasproda sve bitcoine

Steve Wozniak, suosnivač kompanije Apple, otkrio je da je eksperimentisao sa bitcoinom, ali je odlučio da rasproda sve kriptovalute koje je posedovao. Wozniak je tokom izlaganja na Nordic Business Forumu obrazložio zašto je to učinio, rekavši da nije želeo da se opterećuje brojkama.

Naime, kao razlog odustajanja navodi da nije hteo biti jedan od onih koji konstantno prate cene bitcoina i brinu hoće li ona ići gore ili dole. Wozniak jednostavno nije želeo da se opterećuje brojkama, jer mu to kako sam kaže nije potrebno u životu. Dodao je i da ga novac nikada nije preterano zanimao, pa stoga i ne trguje deonicama. Šta više, na svom telefonu nikada nije ni pokrenuo Apple Stock aplikaciju.

Kako se ispostavilo, Wozniak je rasprodao bitcoine u pravom trenutku, kada je vrednost ove virtuelne valute bila oko 20.000 dolara. On nije hteo da otkrije koliku je količinu bitcoina kupio, ali je rekao da ih je nabavio dok im je vrednost bila 700 dolara, dakle negde tokom leta 2017. godine.

Pročitajte i:  Tim Cook izjavio da Apple uz pomoć AR-a želi da poboljša komunikaciju

Shodno tome, sve i da je nabavio jedan bitcoin, eksperiment mu se višestruko isplatio. Iako je ranije smatrao da je bitcoin potencijalno bolji za čuvanje vrednosti nego što je to dolar i zlato, sada smatra kako najpoznatija kriptovaluta još nije dovoljno sazrela da bi se koristila kao sredstvo plaćanja.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,