WWDC ove godine samo online

Kompanija Apple odlučila je da svoju godišnju svetsku konferenciju za programereWWDC otkaže, odnosno da je premesti u drugi format. Ona neće biti održana u San Hozeu, ni u San Francisku, već će biti održan live strim. Sve ovo dešava se zbog širenja Korona virusa.

apple otkazao wwdc

WWDC poslednja u nizu otkazanih konferencija

Pandemija Korona virusa definitivno je uzela svoj danak, pogotovo kada je u pitanju IT industrija. Poslednja u nizu otkazanih konferencija na globalnom nivou je i Apple WWDC godišnje okupljanje programera. Prvi put za 30 godina koliko se ova manifestacija održava, otkazana je usled nemogućnosti održavanja zbog širenja Korona virusa.

Phil Schiller, predstavnik Apple-a izjavio je da je zbog trenutne situacije sa javnim zdravljem, Apple primoran da promeni format održavanja WWDC-a, i da će on biti održan u live strimu. To je jedino rešenje koje je izvodljivo i održivo. Apple će uplatiti milion dolara da pokrije štetu neodržavanjem ove konferencije.

Korona virus proširio se po celom svetu i proglašen je globalnom pandemijom od strane Svetske zdravstvene organizacije. Trenutno od njega boluje preko 180,000 ljudi, a umrlo je preko 7,000 njih. U narednim danima očekuje se porast obolelih, pogotovo u Evropi koja je trenutno najveće žarište. Velike kompanije su odlučile da razgovore za posao vode od kuće, primetan je rast upotrebe komunikacionih softvera, a sajmovi poput E3 su otkazani.

Pročitajte i:  Apple mora da plati 300 miliona dolara zbog neovlašćene upotrebe LTE patenata

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,