Ikotek

X počinje sa naplatom slanja tvitova novim korisnicima

Posle nedelja spekulacija, X je potvrdio svoje planove da naplaćuje novim korisnicima uslugu ranije poznatu kao Twitter. Kompanija je podelila detalje o novoj pretplati pod nazivom „Not a Bot“, koju trenutno testira na Novom Zelandu i Filipinima.

PCPress.rs Image

1 USD godišnje kako biste objavljivali sadržaj

Pretplata, koju je prvi prijavio Fortune, zahteva od novih korisnika da plate ekvivalent od 1 USD godišnje da bi mogli da objavljuju. „Od 17. oktobra 2023. počeli smo da testiramo „Not A Bot“, novu metodu pretplate za nove korisnike u dve zemlje“, objašnjava X. „Ovaj novi test je razvijen da podstakne naše već značajne napore da smanjimo neželjenu poštu, manipulaciju našom platformom i aktivnost botova. Ovo će proceniti potencijalno moćnu meru koja će nam pomoći u borbi protiv robota i spamera na X-u, dok balansiramo dostupnost platformi sa malim iznosom naknade.

Prema šemi, novi korisnici će morati da verifikuju svoje brojeve telefona i plate naknadu od 1 dolara ako žele da koriste osnovne funkcije kao što su tvitovi, retvitovi, obeleživači i lajkovi. Oni koji ne plate moći će da koriste X samo u režimu „samo za čitanje“.

Pročitajte i:  Apple je prestao da nudi korisničku podršku za X

Kompanija je saopštila da se za sada naknade neće odnositi na postojeće korisnike. „To nije pokretač profita“, rekao je X.

Međutim, početni test će verovatno podstaći spekulacije da X zaista planira da jednog dana naplati sve korisnike. Tokom razgovora uživo sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom prošlog meseca, Elon Musk je sugerisao da razmišlja o nekoj vrsti obaveznog plaćanja kao deo napora da se bori protiv botova i neželjene pošte.

„Opcije pretplate su se pokazale kao glavno rešenje koje funkcioniše u velikim razmerama“, rekao je X u postu sa svog naloga za podršku. Musk-ovi raniji komentari su se pokazali nepopularni i na X rivalu Bluesky-u, gde je došlo do porasta aktivnosti nakon ovih primedbi.

Drugi su takođe izvestili da Musk već dugo ima ambicije da dobije pristup korisničkim kreditnim karticama i informacijama o naplati, što bi unapredilo njegov plan da dovede bankarske i druge finansijske usluge na X.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *