X-S1 – još jedan član iz Fujifilm Super Zoom familije

PCPress.rs ImageTreći model u nizu Super Zoom porodice postavlja nove standarde u dizajnu i performansama. Telo X-S1 je izrađeno od visoko kvalitetnih materijala, sa metalnim tasterima i odgovarajući gumiranim delom za bolje držanje, te fotografu pruža potpunu kontrolu nad aparatom.

Optički zum od 26x je u opsegu 24-624mm, sa rasponom otvora blende od f/2,8 do f/5,6, a Super Macro Mod fotografiše sa razdaljine od samo jednog centimetra. Senzor EXR CMOS veličine 2/3 inča od 12 megapiksela beleži do sedam fotografija po sekundi, a pri rezoluciji od 6 MP, snima deset fotografija po sekundi. Filmove snima u Full HD rezoluciji (1920×1080 tačaka), 30 slika po sekundi, u H.264 formatu.

U zavisnosti od svetlosnih uslova tokom snimanja, Fujifilm nudi tri moda, ili se može izabrati Auto EXR mod, kada aparat sam proračunava najoptimalnije parametre. Opcija Daylight rešava problem slabe vidljivosti pri jakom svetlu. Na ekranu dijagonale tri inča i rezolucije 460k tačaka se lako kontrolišu parametri i može služiti za prikaz budućih fotografija, a ko preferira klasičan način, moraće se zadovoljiti elektronskim tražilom dijagonale 0,47 inča i rezolucije 1,44 MP.

Kamera je toliko svestrana, da ne postoji slika koja se ne može zabeležiti. Litijumskom baterijom možete napraviti do 500 fotografija.

Izvor: Fujifilm

Facebook komentari:

Tagovi: