BIZIT 2022

Xbox 360 igre više neće biti deo Xbox Games with Gold od oktobra

Microsoft planira da u oktobru ukloni Xbox 360 igre iz svoje mesečne ponude Games vith Gold. Proizvođač softvera je počeo da šalje e-poštu pretplatnicima na Xbox Live Gold kako bi ih upozorio na promenu, uz napomenu da je kompanija „dostigla granicu naše mogućnosti da unesemo Xbox 360 igre u katalog“.

PCPress.rs Image

Igre su mesečna pogodnost za pretplatnike Xbox Live Gold i Xbox Game Pass Ultimate. Microsoft ručno bira besplatne igre svakog meseca, a svi Xbox 360 naslovi se mogu igrati na najnovijim konzolama Xbox Series X/S i Xbox One.

Microsoft-ov program kompatibilnosti sa Xbox -om nakratko se vratio sa 76 novih igara prošle godine, ali je kompanija jasno stavila do znanja da je „dostigla granicu naše mogućnosti da unesemo nove igre u katalog iz prošlosti zbog licencnih, pravnih i tehničkih ograničenja“. To bi objasnilo zašto je sada dostigao ograničenje novih Xbox 360 naslova za Igre sa zlatom.

Ako ste već preuzeli ili iskoristili Xbox 360 igre preko Games vith Gold, ova promena neće uticati na te naslove. To samo znači da od 1. oktobra Microsoft neće dodavati dodatne Xbox 360 naslove u ponudu Igara sa zlatom.

Dok je Xbox Game Pass postala obavezna pretplata za vlasnike Xbox -a, Xbox Live Gold je i dalje neverovatno popularan. Microsoft je pokušao da udvostruči cenu godišnje pretplate na uslugu prošle godine, ali je nakon reakcije kompanija preokrenula kurs i čak uklonila zahtev Xbox Live Gold za besplatne igre.

Xbox Live Gold takođe pruža mesečne popuste za Microsoft Store, ali većina osnovnih funkcija pretplate je sada besplatna za sve moderne vlasnike Xbox -a. I dalje će vam trebati Xbox Live Gold pretplata za Xbox 360. Što se tiče budućnosti Xbox Live Gold-a, Microsoft je prošle godine počeo da se udaljava od Xbox Live brenda, jer se sada odnosi na skup softvera i usluga kao Xbox mrežu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.