ePlaneta

Xbox Game Pass ima više od 15 miliona pretplatnika

Microsoft je objavio da njihov Xbox Game Pass ima više od 15 miliona pretplatnika, što je povećanje od pet miliona u poslednjih šest meseci. Za taj rezultat je odgovorno nekoliko faktora – prvi je što je u tom vremenskom periodu dodato mnogo kvalitetnih naslova za igrače, a drugi je i pandemija COVID-19 virusa koja je mnoge igrače neplanirano zadržala kod kuće.

PCPress.rs Image

Microsoft planira da i u narednom periodu značajno ojača ponudu igara. EA Play games će uskoro biti dostupan kroz ovaj servis (neće biti potrebna doplata). Takođe, Microsoft je otvorio xCloud za sve korisnike, što znači da će Game Pass Ultimate pretplatnici moći da nastave većinu svojih Xbox i PC igara na Android uređajima.

Objavljen je dogovor sa kompanijom ZeniMax gde će Microsoft ponuditi konzole sa mesečnom pretplatom (25 dolara mesečno za Series S, odnosno 35 dolara mesečno za Series X konzole), na dvogodišnjem nivou, koji će uključivati i Game Pass Ultimate pretplatu. Pored toga mnogi titlovi, kao što su Doom Eternal i The Elder Scrolls V: Skyrim biće uskoro uključene u Game Pass, kao i nove igre koje još nisu objavljene (kao što je Starfield).

Pročitajte i:  Evropska komisija otkriva preliminarne nalaze u antimonopolskoj istrazi protiv Microsofta

Sve ovo Microsoft radi kako bi Game Pass učinio privlačniji što većem broju korisnika, a krajnji cilj im je, naravno, da što bolja prodaja nove verzije konzole.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,