TrendMicro

Xbox Game Pass predstavlja 15% ukupne zarade Microsoft-ovog gejming sektora

Microsoft-ova usluga Game Pass je profitabilna i čini oko 15 procenata ukupnog prihoda od Xbox sadržaja i usluga kompanije. Šef Microsoft Gaming-a Fil Spenser podelio je informacije u intervjuu na pozornici na Tech Live konferenciji.

PCPress.rs Image

Više od toga neće moći da raste

Game Pass kao ukupan deo prihoda od sadržaja i usluga je verovatno 15 procenata, rekao je Spenser. On smatra da brojevi neće ići uzlazno, jer ne misli da im veći deo profita dolazi od pretplata.

Spenser je dodao da je Microsoft nedavno video neverovatan rast na PC-u, sa usporavanjem usvajanja na konzolama prvenstveno zbog zasićenja. Microsoft je ranije ove nedelje objavio da su se pretplate na PC Game Pass povećale za 159 procenata u odnosu na prethodnu godinu tokom prvog kvartala 2023. Kompanija je takođe videla ljude da strimuju više igara preko svoje platforme Xbox Cloud Gaming. Spencer je nagovestio da će mobilni telefon igrati glavnu ulogu u budućnosti Game Pass-a.

Spenser je takođe bio uporan da će cena Game Pass-a u nekom trenutku porasti. Kompanije poput Microsofta nisu često delile brojke poput onih koje je Spenser podelio na konferenciji. Oni pružaju uvid u to koliko su usluge poput Game Pass-a važne za krajnji rezultat kompanije i gde vide da se proizvod razvija u budućnosti.

Pročitajte i:  AI neće preuzeti poslove programera - ljudi za sada još uvek vladaju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *