Xbox i Bethesda E3 šou biće održan 13. juna

Xbox i Bethesda održaće zajedničku, virtuelnu E3 konferenciju 13. juna u 13:00 po srednjoevropskom vremenu. Izložba igara Xbox & Bethesda trajaće 90 minuta i fokusiraće se na softver izvan Xbox Game Studios, Bethesda i šire. Puštaće se na zvaničnim Xbox kanalima na Twitch-u, YouTube-u, Twitter-u i Facebook-u.

otkazan e3 sajam

E3 je otkazan prošle godine usred pandemije COVID-19, a ovaj put će biti potpuno digitalan i potpuno besplatan, a odvijaće se od 12. do 15. juna. Do sada su potvrđeni prisutni među ostalim Xbox, Nintendo, Capcom, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games, Square Enix, Bandai Namco i Sega. Važno je napomenuti da Soni i EA nedostaju u postavi i ne planiraju događaje susedne sa E3. Soni je preskočio E3 tokom poslednjih nekoliko godina, a EA-in izlog uživo održaće se više od mesec dana nakon E3, 22. jula.

Prva izložba Xbox-a sa novim partnerima

Prošla su samo otprilike tri meseca od kada se mastilo osušilo Xbox-ovom akvizicijom ZeniMax Media. U zamenu za 7,5 milijardi dolara, Xbox je dobio osam studija, uključujući Bethesda (Fallout, Elder Scrolls), idSoftware (Doom), Tango Gameworks (The Evil Within) i Arkane Studios (Dishonored, Prey). Ne samo da je ovo prva izložba Xbox E3 sa ZeniMax-om, već je prva od lansiranja devete generacije konzola. Xbox Series X dostupan je oko šest meseci, a njegove najočekivanije ekskluzivne ponude, uključujući Halo: Infinite, tek treba da izađu. Međutim, Xbox ekosistem održava Game Pass Ultimate, neverovatno popularna Xbox usluga za pretplatu konzole i računara koja nudi pristup više od 100 naslova na obe platforme za 15 dolara mesečno.

Pročitajte i:  Microsoft Flight Simulator 2024 izlazi 19. novembra 

U međuvremenu, Xbox poseduje brojne studije visokog profila, uključujući The Coalition, Compulsion Games, Double Fine Productions, Mojang Studios, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games i Rare. Kompanija je u misiji da objedini svoje računare, konzole i mobilne uređaje pod jedinstvenim brendom, sa mogućnostima unakrsnog igranja i igranjem u oblaku koji predvode promenu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,