Xbox Live opet ima probleme u radu

Koliko je epidemija Korona virusa poremetila normalnu svakodnevnicu gotovo svih ljudi, govori i podatak da je ogromna potražnja za online sadržajima. Neke od platformi gotovo da nisu pripremljene dočekale veliki broj korisnika. Jedna od njih je i Microsoftov servis za video igre, Xbox Live, koji je treći put u padu samo u poslednjih mesec dana.

xbox live ponovo pao

Xbox Live kao vid zabave i održavanja kontakata sa prijateljima i porodicom

Microsoftov servis za video igre, Xbox live, već se suočavao sa problemima koje utiču na multiplayer iskustvo igrača u toku poslednjih mesec dana. Ovo se dešava već treći put, i počelo je da stvara probleme onima koji žele da se opuste uz svoje omiljene zabavne sadržaje. Microsoft je izvestio javnost da su svesni problema i da rade na otklanjanju istih. Problem je nastao zbog prevelikog skoka u vidu broja korisnika u jednom trenutku.  Nakon dva sata, problemi su bili sanirani tako da je platforma nastavila normalno da funkcioniše.

Ovih dana mnogo ljudi se oslanja na usluge poput Xbox Live-a, a sve zbog pandemije virusa COVID-19, zbog kog su mnogi primorani da vreme provode u svojim domovima. Do sada je od ovog virusa obolelo preko 1,7 miliona ljudi, a umrlo njih oko 107,000. Cela ova situacija dovela je u pitanje ekonomije većine zemalja, kao i privatnog sektora, IT-a i mnogih drugih, dok su oni koji se bave online uslugama trenutno u velikom porastu.

Pročitajte i:  Za korisnike Xbox Live Gold dve nove besplatne igre

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,