Xiaomi 15 serija će najverovatnije imati bateriju od 5.000mAh uz tanak dizajn

Očekuje se da će Xiaomi 15 serija biti predstavljena u oktobru. Iako zvanični detalji još nisu objavljeni, postoje glasine da će nadolazeća serija imati poboljšanu bateriju.

PCPress.rs Image

Xiaomi 15 serija uskoro će imati svoj debi ove godine 

Iako kompanija još ništa nije otkrila, postoji nekoliko glasina koje kruže internetom. Među njima, najnovije procurele informacije ukazuju na to da će serija, uključujući Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro, imati bolju bateriju i poboljšanu kameru u odnosu na prethodnike, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro.

Govori se da će serija takođe uključivati Ultra verziju nakon lansiranja Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro. Očekuje se da će serija biti predstavljena u oktobru. Hajde da pogledamo šta do sada znamo.

Xiaomi 15 serija: Procureli detalji o bateriji i dizajnu

Bez otkrivanja tačnih detalja, Smart Pikachu preko kineske mikrobloging platforme, Weibo, sugeriše da će Xiaomi 15 serija verovatno imati bateriju od najmanje 5.000mAh. Ako je ovo tačno, to bi bilo unapređenje u odnosu na prethodnike, jer Xiaomi 14 ima bateriju od 4.610mAh, dok Xiaomi 14 Pro uključuje bateriju od 4.880mAh.

Pročitajte i:  Zaboravite na gradsku gužvu: Osetite slobodu kretanja uz Xiaomi električne trotinete

Prema izveštajima, nadolazeći Xiaomi 15 bi mogao imati slične dimenzije kao prethodna generacija. Tipster je sugerisao da bi serija mogla imati tanko i lagano telo napravljeno od novih materijala sa velikom čvrstoćom.

Xiaomi 15 serija: Očekivana kamera

Tipster takođe ukazuje na to da bi nadolazeća serija mogla imati poboljšanja u vezi sa kamerama. Prema procurelim informacijama, postavka kamere bi mogla uključivati novi OmniVision senzor i 50MP periskop senzor. Pored toga, nedavno se pojavila informacija da će Xiaomi 15 Pro nuditi 50MP senzor sa 3x zumom, slično kao Xiaomi 14 Pro.

Ostale očekivane specifikacije

Govori se da bi Xiaomi 15 serija mogla biti među prvim telefonima sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 čipsetom. Osnovni model Xiaomi 15 se očekuje sa ravnim ekranom od 6,36 inča, kao i njegov prethodnik. Uređaji će verovatno imati ultrazvučni senzor otiska prsta ispod ekrana. S druge strane, Pro varijanta bi mogla imati 2K mikro-zakrivljeni ekran.

U drugom curenju informacija, tipster @TechHome100 otkrio je još nekoliko detalja. Prema ovom curenju, očekuje se da će Xiaomi 15 imati 1.5KLTPO mali direktni ekran sa ultrazvučnim senzorom otiska prsta.

Pročitajte i:  Xiaomi je proglašen za jednu od najuticajnijih kompanija 2024. godine prema magazinu TIME

S obzirom da zvanični detalji još nisu objavljeni, predlažemo da sve ove informacije uzmete sa rezervom.

Izvor: Indiatoday

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *