Xiaomi Mi Smart Band 6 – pregled funkcija

Ako tražite jeftini fitnes tracker, Xiaomi Mi Smart Band 6 vredi dodati u uži izbor.

PCPress.rs Image

Impresivne funkcije za praćenje zdravlja

Na prvi pogled može izgledati neugledno, ali može se pohvaliti nekim impresivnim karakteristikama koje biste očekivali da ćete naći u mnogo skupljem uređaju (poput celodnevnog praćenja stresa i pulsnog oksimetra), a njegov ekran je izuzetno svetao, živopisan i odzivan. Što se tiče treninga, može se reći da njegov povezani GPS razočarava, a band nije uvek bio posebno udoban, ali za povremenu upotrebu to je odlična alternativa Fitbitu i nudi mnogo više nego što biste mogli očekivati.

Xiaomi Mi Smart Band 6 (takođe poznat i kao Mi Band 6) je uredan mali fitnes tracker, koji na prvi pogled izgleda neugledno, ali to nadoknađuje impresivnim mnoštvom alata za praćenje vašeg zdravlja i kondicije. Njegov dizajn je gotovo identičan dizajnu Xiaomi Mi Smart Band 5 objavljenog prošle godine, sa značajnim izuzetkom ekrana, koji je sada još svetliji i jasniji, što čini vašu dnevnu statistiku jednostavnom za proveru na prvi pogled. Sveukupni naglasak je na opštem blagostanju, a ne na jednostavnim treninzima, sa celodnevnim praćenjem stresa (plus vežbe disanja ako stvari počinju da se otimaju kontroli), pulsnim okimetrom, sa mogućnošću provere na licu mesta i praćenje ciklusa, sve dostupno dodirom i prevlačenjem. Postoji na desetine režima vežbanja (na zatvorenom i na otvorenom), a praćenje otkucaja srca pokazalo se impresivnim na testovima.

Nažalost, postoje neki nedostaci. Činjenica da nema ugrađenog GPS-a nije iznenađenje po ovoj ceni, ali povezano praćenje pokazalo se netačnim tokom probnih vožnji. Takođe nije najudobniji uređaj za trčanje na velike daljine, jer je traku nezgodno pričvrstiti dovoljno čvrsto da spreči male pokrete koji ometaju pažnju. Razlozi za kupovinu su: lagan je, finansijski pristupačan, i ima odličan i svetao ekran. Razlozi da ipak ne kupite ovaj uređaj su: nema ugrađen GPS-a, podaci o treninzima nisu dovoljno tačni, a dizajn nije baš inspirativan.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: