N Central domination

Xiaomi najavio Redmi 5 i Redmi 5 Plus telefone

Kineski gigant posvećen tržištu “budžetskih” telefona najavio je na Twitteru nove modele svojih najpopularnijih modela.

Xiaomi Redmi 5 i Redmi 5 Plus telefoni kineski mobilni

Ako ste ljubitelj telefona koji nude mnogo za malo novca (uz sve mane koje idu uz to) onda Xiaomi ima lepu vest za vas. Redmi 5 i Redmi 5 Plus će u četvrtak 7. decembra biti predstavljeni u Kini. Ovu vest, ali i fotke novih telefona otkrio je na Twitteru Donovan Sung, direktor zadužen za menadžment proizvoda. Još uvek nisu otkriveni detalji poput cene i specifikacija, ali određeni zaključci se ipak mogu izvući.

Sudeći po fotkama, očekuju nas izuzetno tanki telefoni sa ekranima sa 18:9 odnosom strana, što je u skladu sa trendom koji predvode iPhone telefoni. Iako nema još detalja o ceni, možemo da budemo prilično sigurni da će Redmi 5 biti prilično jeftiniji od konkurencije. Ovo nije flagship model kompanije, ali je veoma značajan za Xiaomi koji se sa njim probio na indijsko tržište.

https://twitter.com/donovansung/status/937579676746244096

Indijci obožavaju Xiaomi

U Indiji su Redmi 4 i Redmi Note 4 najpopularniji telefoni, a zahvaljujući ovom uspehu Xiaomi je doživeo rekordan rast prodaje u Indiji, preskočivši giganta kao što je Samsung. Velike su šanse da će novi modeli biti u istom cenovnom rangu kao i prethodna generacija modela. Zaista malo koji brend može za 150-200 evra da ponudi ekran od 5 inča, Qualcomm Snapdragon 435 processor, kameru od 13 MPx, 3 GB RAM i bateriju od 4,100mAh kao što je to bio slučaj sa Xiaomi Redmi 4. Očekuje se od nove generacije unapređenje ovih tehničkih specifikacija, uz zadržavanje cene.

Pročitajte i:  Xiaomi održao demonstraciju Cyberdog-a, četvoronožnog robota

Manje se zna za Redmi 5 Plus ali za očekivati je da i taj model bude veoma prihvatljiv po džep zainteresovanih kupaca. Ono što je često bolna tačka Xiaomi telefona je operativni sistem koji predstavlja modifikovani Android. Kako Kinezi imaju svoje alternative za Google servise, telefoni koji stižu na tržište Zapada obično imaju određene boljke koje zahtevaju lokalizaciju. To ne znači da ovi telefoni ne zavređuju pažnju, s obzirom na cenovni rang u kome će se naći.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,