ePlaneta

Xiaomi napušta Mi brend

Kineski proizvođač elektronike, Xiaomi, nedavno je prestigao Apple i postao drugi globalni proizvođač mobilnih telefona. Ovaj brend je sada postao globalno prepoznatljiv i kompanija smatra da mu više nije potreban dodatni brending.

xiaomi

Mi, Xiaomi

To znači da će njihov „Mi“ brend u narednim mesecima polako da se povlači, a da će novi proizvodi umesto toga nositi Xiaomi ime. Logo Mi brenda će nastaviti da postoji, ali samo u Xiaomi Mi prodavnicama.

Prvi korak ka povlačenju Mi brenda je već učinjen. Najnoviji telefon iz kompanije nazvan je Xiaomi Mix 4, dok su njegovi prethodnici zvani Mi Mix, Mi Mix 2 i Mi Mix 3. Takođe, iz kompanije su najavili da će, počev od trećeg kvartala ove godine, krenuti sa masovnijim rebrendiranjem dosadašnjih Mi proizvoda. Time će u narednom periodu unificirati svoje prisustvo na tržištima, a korisnici neće biti „podeljeni“ između dva brenda, možda i ne znajući da se radi o istom proizvođaču.

S druge strane, zadržaće se Redmi brend, namenjen korisnicima koji žele jeftine mobilne telefone. Šta više, očekuje se da će Redmi brend biti ojačan i da će se on iskoristiti na većem broju različitih uređaja, a ne samo na mobilnim telefonima.

Pročitajte i:  Zaboravite na gradsku gužvu: Osetite slobodu kretanja uz Xiaomi električne trotinete

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,