BIZIT 2022

Xiaomi objavio novi video kao najavu za savitljivi telefon

Xiaomi je nedavno najavio novi sklopivi telefon, da bi najava sada dobila i video format koji ilustruje funkcionalnost savitljivog Android uređaja.

PCPress.rs Image

Naime, novi model će, kao i Huawei Mate X, moći da se transformiše u „tablet koji sa obe strane ima tanke, regularne okvire“, a ekran se, kada se uređaj sklopi, savija tako da je okrenut ka spolja. Xiaomi uređaj se od drugih sklopivih telefona razlikuje po tome što se preklapa dvojako, a za sada samo Samsung Galaxy Fold obećava uređaj čiji će se ekran prilikom sklapanja savijati ka unutra, dok svi ostali proizvođači nude modele kod kojih se displej okreće ka spolja, što povećava rizik od oštećenja.

Novi Xiaomi video prikazuje fluidnu tranziciju iz tableta u telefon – kako u fizičkom, tako i u smislu prilagođavanja animacija koje su prikazane na ekranu. Kada se koristi kao telefon uređaj izgleda prilično široko – mnogo više od ostalih savremenih modela – a čini se da je i nešto deblji. Kompanija još uvek nije objavila sve detalje u vezi sa novim modelom, te cena i datum lansiranja još uvek nisu poznati.

Pročitajte i:  Xiaomi održao demonstraciju Cyberdog-a, četvoronožnog robota

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,