Xiaomi objavljuje svoje pametne naočare

Xiaomi je predstavio sopstvene pametne naočare koje ne snimaju samo fotografije, već i prikazuju poruke i obaveštenja, upućuju pozive, pružaju navigaciju i prevode tekst u realnom vremenu. Kompanija stavlja naglasak na malu težinu uređaja, uprkos njegovim bogatim karakteristikama i mogućnostima.

PCPress.rs Image

Cena i datum lansiranja naočara još nisu objavljeni

Naočare imaju indikatorsku lampicu koja pokazuje kada se koristi kamera od 5 megapiksela. Xiaomi pametne naočare pokreću četvorojezgarni ARM procesor i rade na Androidu. Takođe, koriste tehnologiju snimanja MicroLED, koja je poznata po tome što ima veću osvetljenost i duži vek trajanja od OLED-a. Xiaomi kaže da je odlučio da koristi monohromatski ekran kako bi dovoljno svetlosti prošlo kroz komplikovane optičke strukture.

Xiaomi objavljuje svoje pametne naočare

Naočare su nezavisno sposobne za mnoge stvari, kao što je odabir najvažnijih obaveštenja koja će se prikazivati, uključujući alarme pametne kuće i poruke važnih kontakata. Navigacijska sposobnost uređaja može prikazati mape i upute pred korisnikovim očima. Takođe, može prikazati broj onih koji trenutno zovu korisnikov telefon, a poziv se može preuzeti pomoću ugrađenih mikrofona i zvučnika pametnih naočara. Kompanija još nije objavila cenu i datum lansiranja naočara.

Pročitajte i:  Litvanija poziva stanovništvo da odbaci kineske telefone

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.