BIZIT 2022

Xiaomi Pocophone F1 stiže sa zanimljivim specifikacijama

Već neko vreme se spekuliše o osobinama linije Pocophone kompanije Xiaomi, a nedavni izveštaji otkrili su specifikacije jednog od pametnih telefona iz ovog podbrenda – modela po imenu F1.

Naime, F1 donosi Snapdragon 845, čime će postati model sa najpovoljnijom cenom koji ima SD845 čipset. Novi čipset neće biti jedina osobina koja će uticati na to da korisnici požele ovaj model, a ako je verovati Bluetooth sertifikatu, koji otkriva niz drugih zanimljivih osobina, a poput 6GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje, te verzije od 8GB RAM-a i 128GB memorije. Na zadnjoj strani telefona trebalo bi da se nađe dvostruka kamera unapređenih specifikacija, a od 12 megapiksela sa Dual Pixel tehnologijom i pomoćnom kamerom “za dubinu“ rezolucije pet megapiksela, pa će veličina piksela na konačnoj fotografiji koja se bude dobijala uz pomoć ove dve kamere biti čak 1,4 mikrona.

Jedna od osobina po kojoj se ovaj model najviše izdvaja jeste prednja ili selfie kamera, koja bi trebalo da se nađe u zarezu na displeju. Ova kamera će, kako kažu, imati rezoluciju od 20MP, te laserski fokus i funkciju za 3D skeniranje lica, što će ujedno biti i jedan od najsigurnijih sistema za otključavanje i zaključavanje uređaja. Prednja kamera se zasniva i na Super Pixel tehnologiji, te ima elemente veštačke inteligencije.

Pročitajte i:  Tehnovizija: Zakon o veštačkoj inteligenciji

Kodni naziv modela bi trebalo da bude M1805E10A, te bi ovaj trebalo da ima MIUI 10 korisničko okruženje i Android Oreo 8.1 operativi sistem. Očekuje se da će se model prvo pojaviti u Istočnoj Evropi, da bi potom stigao i na indijsko tržište, ali pod drugim imenom.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,