Zebra

Xiaomi predstavio svoju platformu u Tehnomaniji

U objektu Tehnomanije predstavljen je novi korisnički interfejs platfome Andorid MIUI, najvećeg kineskog proizvođača mobilnih telefona Xiaomi (Šjaomi)

xiaomiU subotu je u objektu Tehnomanije u ulici Omladinskih brigada održana promocija nove platforme Android MIUI za mobilne telefone najpoznatije kineske kompanije Xiaomi. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je prezentacija bila zapravo i evropska premijera nove platforme, imajući u vidu da je, pre Srbije, platforma zvanično predstavljena još samo u Maleziji i Indiji.

Novi interfejs je jako sličan Apple-ovom operativnom sistemu iOS, a funkcioniše na platformi Android, što mobilne telefone ovog proizvođača čini podjednako atraktivnim za korisnike obe verzije korisničkog okruženja.

U ovom trenutku, Xiaomi je prisutan sa dva modela telefona, Mi3 i Mi4, koji se ekluzivno mogu kupiti u prodajnim objektima Tehnomanije.

Promocija je održana u prisustvu brojnih ljubitelja brenda Xiaomi iz Srbije i regiona, kao i predstavnika kompanije Xiaomi, Roaming Eletronics-a, generalnog distributera ovog brenda i Tehnomanije.

„Ponosni smo što smo danas srpskim potrošačima predstavili novi korisnički interfejs, specijalno dizajniran da zadovolji specifičan ukus i potrebe kako dosadašnjih korisnika Android telefona, tako i ljubitelja iPhone-a”- izjavio Chriss Hess, MIUI partner za Nemačku.

Pročitajte i:  Xiaomi Mi 11 Ultra i Mi 11 Pro donose i novu tehnologiju baterije

Xiaomi je najveći kineski, a treći na svetu proizvođač smart telefona. Kompanija je predstavila svoj prvi telefon u avgustu 2011, i na samom startu osvojila tržište Kine. Osim originalnog dizajna, Xiaomi-jevi telefoni mogu da se pohvale i impresivnim hardverom, zbog kojeg su stekli reputaciju kao „najmoćniji telefoni na svetu”. Samouverenom sloganu “kineski Apple” doprineli su i rezultati na pojedinim benchmark testovima koji su ove telefone stavljali ispred svih ostalih konkurenata. Na nedavno završenom sajmu IFA najavljena je i sledeća generacija telefona, a Xiaomi je u Kini predstavio i naslednika Mi3, telefon Mi4. Oba modela mogu se nabaviti i u Srbiji, eksluzivno u objektima Tehnomanije.

Izvor: Tehnomanija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,