Xiaomi ušao na gejming tržište sa telefonom Black Shark

Xiaomi je ušao na gejming tržište sa telefonom Black Shark, a lansiranje novog uređaja usledilo je nakon što je kompanija investirala u Black Shark Technology, kinesku gejming kompaniju koja će verovatno postati deo Mi ekosistema.

PCPress.rs Image

Dizajn novog Black Shark modela, koji karakteriše crno-zelena kombinacija boja, ne bi trebalo da iznenadi one koji su upoznati sa Razor Phone modelom – najpopularnijim gejming telefonom na tržištu. Pored karakterističnog dizajna, model ima 5,99-inčni IPS LCD ekran, sa odnosom 21:9, punom HD rezolucijom i 97% DCI-P3 pokrivenošću boja. Qualcomm-ov Snapdragon 845 stiže sa Kryo 385 jezgrima i Adreno 630 GPU-om, a za optimalne performanse model je opremljen integrisanim tečnim rashladnim sistemom koji može da smanji temperaturu CPU-a za 8 stepeni Celzijusove skale. Tu je i 6GB RAM + 64GB ili 8GB RAM + 128GB skladišnog prostora, te baterija od 4.000mAh.

Novi Black Shark ima jedan zvučnik, ali slušalica može da funkcioniše kao dodatni zvučnik za Biso stereo zvuk, dok je mikrofon telefona specijalno kreiran za gejmere, te može da ponudi jednostavne opcije obavljanja telefonskih razgovora tokom igranja, a da ne utiče na tok igre. Uređaju može da se doda Black Shark Gamepad, što je slično onome što je Nintendo uradio za Switch, a koji ima sopstvenu 340mAh bateriju i Bluetooth konekciju. Tu je i odgovarajući “Shark” taster koji hardver telefona prilagođava igranju video-igara, kako bi se dobile maksimalne performanse.

Pročitajte i:  Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 će voditi novu generaciju flagship android telefona

PCPress.rs Image

Uređaj je već dostupan u pretprodaji, te može da se naruči po ceni od oko 480 dolara za model od 6 GB RAM + 64 GB prostora za skladištenje, što je prilično povoljno ako se uzme u obzir da telefon u svom sklopu ima moćni Snapdragon 845.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , , ,