Xperia divizija opstaje zahvaljujući interesovanju za 5G

Krajem aprila saznali smo da je Sony najavio da će smanjiti poslovanje svog Xperia odeljenja, kako bi ovu diviziju učinio profitabilnijom. Japanska kompanija ipak ne odustaje od divizije za pametne telefone iako ovaj segment već duži vremenski period donosi gubitke kompaniji.

PCPress.rs Image

Prema svemu sudeći, Sony je isporučio samo 13,5 miliona Xperia telefona tokom prethodne fiskalne godine, što je oko 500.000 manje od originalno predviđenog rezultata. Ovo je najmanji broj prodatih telefona koje je kompanija imala, a poboljšanje se ne očekuje ni u budućem periodu. Sony je predvideo da će isporučiti 10 miliona telefona u aktuelnoj fiskalnoj godini, što je za četiri miliona manje nego prošle godine. Zbog ovoga se postavlja pitanje, zbog čega je Sony odlučio da smanji svoju Xperia diviziju umesto da je proda ili ugasi?

Prema svemu sudeći, Sony je zainteresovan za 5G tehnologije i održavanje sopstvene proizvodnje će smanjiti troškove, a ponudiće poboljšanja u svim kompanijinim poslovanjima. Hiroki Totoki, CEO kompanije, ukazao je na važnost 5G tehnologija za Sony ukazujući i na to kako poslovanje mobilnim telefonima može biti iskorišćeno za 5G razvoj i komercijalizovanje u budućnosti. Smanjenje Xperia poslovanja svakako znači da će Sony objavljivati manje telefona. Veliki deo kompanijinih modela iz srednjeg i donjeg segmenta bi mogao biti u potpunosti odbačen, kako se kompanija bude fokusirala na 5G koji je podržan samo od strane premijum uređaja.

Pročitajte i:  Sony počinje sa prodajom zvaničnih maski za PS5

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,