VMWare

Yahoo Grupe će se zauvek ugasiti 15. decembra 2020.

Yahoo Groups, jedan od poslednjih ostataka starih Yahoo web svojstava, ugasiće se 15. decembra 2020. godine. To je datum kada Verizon planira da zauvek isključi web lokaciju groups.Yahoo.com van mreže. Verizon, koji je kupio Yahoo 2017. godine, objavio je odluku danas u imejlovima koji su poslati korisnicima Yahoo Groups i porukom objavljenom na web lokaciji Yahoo Groups.

Devetnaestogodišnji discussion board se zatvara

Ova najava označava kraj puta za jedan od najvećih message board sistema u svoje vreme. Bez obzira na to, uprkos svojoj dugogodišnjoj istoriji, usluga Yahoo Groups, koja je pokrenuta 2001. godine, tokom godina je polako izgubila većinu svoje nekada masovne korisničke baze zbog novijih usluga poput Reddita, Google i Facebook grupa.

Verizon, koji nikada nije imao plan da oživi uslugu, naveo je da je “stalni pad upotrebe tokom poslednjih nekoliko godina”, razlog za ukidanje. Početni dvofazni proces najavljen je u oktobru 2019. godine, kada je Verizon najavio da korisnici više neće moći da kreiraju novi sadržaj (diskusije) na web lokaciji nakon 21. oktobra, a kompanija je planirala da trajno ukloni sav prošli korisnički sadržaj 14. decembra 2019. Verizon je takođe onemogućio svaki pokušaj korisnika da arhiviraju svoje prošle objave. Iako su Verizonove mere za 2019. godinu omogućile web lokaciji Yahoo Groups da živi, ta lokacija više nikada nije bila ista. Korisnici su izgubili mogućnost postavljanja novih rasprava na Yahoo boards, ali su i dalje imali mogućnost stvaranja novih grupa i masovnih razgovora putem email-a sa svim članovima odjednom. Sa svoje dve odluke, Verizon je efikasno transformisao Yahoo Grupe iz discussion board u mailing listu, a očekivalo se da će usluga na kraju biti ugašena u 2020. ili kasnije. To konačno saopštenje stiglo je 12.10.

Prema Verizon-u, od danas korisnici Yahoo Groups neće moći ni da kreiraju nove grupe, samo će funkcija email-a ostati aktivna, ali i ona će se smanjiti nakon 15. decembra 2020. godine, kada Verizon planira da ugasi svu infrastrukturu Yahoo Groups i okonča eru za mnoge rane korisnike Interneta. U međuvremenu, Verizon ohrabruje sve preostale članove Yahoo grupa koji nisu napustili lokaciju prošlog decembra da se organizuju i presele na nove discussion board i mesta okupljanja.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
PC Press- digitalizacija zdravstva

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.