Yahoo povlači svoje servise iz Kine

Yahoo je odlučio da svoje servise povuče s kineskog tržišta, budući da su uslovi postali još kompleksniji nego pre. Tako je postao druga američka kompanija koja je napravila ovaj potez, a nakon što je Linkedin učinio isto u oktobru.

PCPress.rs Image

Servisi su se već od ranije suočavali s brojnim preprekama u Kini, pa je potpuno povlačenje više simbolički čin nego potez koji pravi veliku razliku. Kompanija je još 2015. zatvorila kancelarije u Pekingu, dok je muzičke i mejl servise iz Kine povukla pre skoro deset godina.

Konačna odluka stavlja tačku na sve te poteze, pa korisnici s kineskog područja od 1. novembra neće imati pristup ostalim Yahoo servisima. Nova odluka obuhvata i Yahoo informativne portale, internet pretraživač, MyYahoo portal, platformu za oglašavanje, te sajtove Engadget i TechCrunch koji su deo Yahoo porodice.

PCPress.rs Image

Trendu se priključila i kompanija Epic Games, koja je najavila da je započela s gašenjem servera u Kini. Odluka je usledila nakon problema s regulatornim telima, pa se očekuje da se broj kompanija koje budu nailazile na slične probleme uvećava i ubuduće.

Pročitajte i:  Elon Mask predlaže da se Tajvan učini „posebnom administativnom zonom“

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,