BIZIT 2022

Yahoo tuži Facebook zbog krađe deset patenata

 

PCPress.rs ImageYahoo je optužio Facebook da je ukrao više patenata poznatog pretraživača. „Čitav obrazac Facebook-ove društvene mreže, koji omogućava korisnicima da stvaraju profile i povezuju se s drugim ljudima i preduzećima zasnovan je na patentu Yahoo-a“, piše u optužnici koju je Yahoo podigao ove nedelje. Facebook je dalje optužen za krađu patenata u vezi s oglašavanjem, privatnošću, društvenim povezivanjem i integrisanom komunikacijom u društvenoj mreži.

Yahoo dalje navodi da je Facebook-ov News Feed, osnovni način na koji vidimo aktivnosti prijatelja, takođe zasnovan na Yahoo-ovom patentu, kao i način na koji kontroliše privatnost. Isto važi za format mnogih oglasa, kao što je Premium Video Comment Adds.

Yahoo nije rekao da li je Facebook-u ponudio licence, mada se u nekim izveštajima navodi da je još prošlog meseca zapretio sudskom tužbom ukoliko se ne dogovore. Iz Facebook-a poručuju da su iznenađeni takvim postupkom. „Razočarani smo što se Yahoo, naš dugogodišnji poslovni partner kome je u velikoj meri koristila saradnja s nama, odlučio na sudsku tužbu. Za to smo saznali u istom trenutku kad i mediji. Odlučno ćemo se braniti od takvih zbunjujućih postupaka“, izjavio je Facebook.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Glavna izvršna direktorka odlazi iz kompanije Meta
eFakture

Tagovi: , , ,