Yoshinori Ono napustio Capcom

Da nikada nije kasno za nove promene, govori nam i činjenica da je legendarni Yoshinori Ono, kreator serijala Street Fighter, posle skoro 30 godina rada u kompaniji Capcom, odlučio da napusti ovu firmu.

Yoshinori Ono napustio Capcom

Capcom će nastaviti da radi Street Fighter

Yoshinori Ono je gotovo 30 godina bio zaštitno lice igračkog serijala Street Fighter. Pridružio se Capcomu kao producent zvuka početkom 1990-ih. Radio je još na nekoliko Capcom franšiza, među kojima su i Devil May Cry, Resident Evil, Monster Hunter, Dead Rising. Ovaj vrhunski poznavalac gejming industrije kaže da je sa franšizom doživeo dobra, loša, pa čak i najteža vremena. Zahvalan je kompaniji i brendu, posebno se osvrćući na poslednju deceniju u kojoj je Street Fighter povratio svoj ugled i igračku populaciju.

Ono je komentarisao kritike koje su upućene Capcomu zbog prebacivanja na online turnira Capcom Pro Tour, ove godine. Uticaj Covid-19 virusa nije ostavio izbora gotovo nikome, tako da je normalan korak bio da se sve aktivnosti prebacuju u digitalni format. Capcom za sada planira da produži životni vek igri Street Fighter V još na jednu godinu, s tim što će biti više novih boraca na raspolaganju i češća ažuriranja. Glasine sugerišu da je Street Fighter 6 u razvojnoj fazi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: