YotaPhone2: Pametan telefon sa dva touch screen ekrana

Danas svako u džepu ima jedan moćan mini kompjuter u obliku telefona. Toliko moćna naprava da se posluje putem nje, informiše, obrazuje i zabavlja. I to sve na jednom malom ekranu osetljivim na dodir. Da li ste se zapitali šta bismo sve mogli da uradimo ako bismo u jednom uređaju imali takva dva ekrana? Evo prilike da saznamo.

img_01_ny_en@2x

YotaPhone2 je tu i ima dva ekrana na dodir! Zanimljiv uređaj koji pruža duplo više od standardnog mobilnog telefona. Za početak oba ekrana su u potpunosti funkcionalna. Mogu da se koriste nezavisno jedan od drugog. Pojedine performanse mogu da se korste i bez otključavanja uređaja, a proizvođač navodi da je moguće slati poruke i mailove hands-free sistemom. Pored toga, moguće je čitati materijal i do 100 sati.

img_03_en

Najviše se očekuje od baterije. Proizvođač tvrdi i prodaje svoj uređaj na činjenici da se baterija može da izdrži i do pet dana jednim punjenjem – ukoliko se samo čita. Ali ukoliko se koriste standardne performanse Androida, život baterije je i do čak 48 sati, jednim punjenjem. To je zaista mnogo, uzme li se u obzir život baterije prosečnih telefona.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

img_05_ny_en

Zbog YotaPhone EPD ekrana, neprijatnosti koje možemo doživeti prilikom čitanja i korišćenja telefona na suncu su izbegnute. U ovom slučaju, ekran se prilagođava uslovima, te je izuzetno prijatno čitati i koristiti uređaj čak i po blještavom danu.

img_04_en

Proizvođač puno obećava, a nama preostaje da isprobamo uređaje i potvrdimo navode. A da li je ovo nova generacija pametnih telefona i uvo u novu eru – ostaje da vidimo.

spec_05

Facebook komentari: