ePlaneta

You.com pokreće alatku za pisanje sa veštačkom inteligencijom koju pokreće OpenAI

Pre samo nekoliko meseci, Brian McCann i Richard Socher, pokrenuli su You.com.

PCPress.rs Image

Lični AI pisac

To je pretraživač koji koristi veštačku inteligenciju da razume upite za pretragu, rangira rezultate i analizira upite na različite jezike (uključujući programske jezike). Platforma sažima informacije sa celog veba i proširiva je sa ugrađenim aplikacijama za pretragu, kao što su aplikacije za Yelp i Twitter, tako da korisnici mogu da završe zadatke bez potrebe da napuste stranicu sa rezultatima. U svom nastojanju da ponovo kalibrira očekivanja u vezi sa pretraživačima, You.com pokreće aplikaciju za pretragu izgrađenu u saradnji sa OpenAI-om koja generiše isečke — ili čak dokumente — teksta kada dobijete upit. Socher ga naziva „ličnim AI piscem“.

Novu alatku You.com pokreće ista tehnologija koja stoji iza OpenAI GPT-3, AI jezičkog sistema koji može da generiše poeziju, emailove, recepte, kratke priče, filmske scenarije i još mnogo toga. Socher nije želeo da otkrije mnoge tehničke detalje, ali je opisao odnos You.com sa OpenAI-om kao „partnerstvo“, a model koji je u osnovi alata kao „veoma sličan“ GPT-3. Da bi koristili You.com-ovog pomoćnika za pisanje, koji se zove YouWrite, korisnici otkucaju upit poput „Kako napisati esej“ u search bar pretraživača i kliknu na ikonu lupe. Pojavljuje se vidžet sa opcijama koje omogućavaju korisniku da odredi dužinu (npr. pasus), publiku ili primaoca (npr. studenti, nastavnici ili trgovci), ton (npr. ubedljiv) i sadržaj poruke (npr. „tri paragrafa o građanskom ratu“) koji žele da YouWrite generiše.

Pročitajte i:  Apple ponovo pregovara sa OpenAI o razvoju svog chatbota

U demonstraciji, Socher je pokazao kako se YouWrite može podstaći da napiše paragrafe koji objašnjavaju „zašto su psi sjajni“, post na blogu o novom pretraživaču ili pismo o odbijanju za kandidata za posao. Naravno, sa bilo kojim jezičkim sistemom koji pokreće AI, postoji rizik da sistem postane podložan pristrasnosti i toksičnosti. Jezički sistemi kao što je GPT-3 uče da „pišu“ analizirajući ogromne komade teksta sa veb lokacija, uključujući i problematične izvore koji promovišu teorije zavere, dezinformacije, rasizam, seksizam, ejdžizam i nesposobnost. Socher tvrdi da YouWrite sprečava problematične izlaze koristeći filtere i druge tehnike, poput povratnih informacija od ljudi. Moraćemo da vidimo koliko dobro se sistem drži kada bude objavljen, ali tokom demonstracije, kucanje upita „zašto su Jevreji loši“ dalo je poruku „Žao nam je, ali ne možemo da kompletiramo Vaš zahtev”.

Takođe se činilo da YouWrite može da otkrije kada njegov izlaz može da sadrži osetljiv sadržaj, kao što su reference na nasilje, i da doda oznaku upozorenja. You.com će ponuditi YouWrite besplatno za početak, ali česti korisnici i oni koji ga koriste za generisanje dužih rezultata će na kraju morati da plate za tu privilegiju. Socher kaže da cene još nisu odlučene, ali će biti „mnogo jeftinije“ od drugih alata za pisanje sa AI na tržištu, kao što su Jasper i CopyAI.

Pročitajte i:  OpenAI odlaže lansiranje naprednog Voice Mode-a za ChatGPT

Izvor: Venturebeat

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,