YouTube će dozvoliti kreatorima kreiranje video kurseva

YouTube je već uveliko ključna destinacija za ljude koji žele da nauče veštinu ili saznaju više o nekoj temi. Platforma će dodati više obrazovnih funkcija, uključujući način na koji kreatori nude strukturirane video kurseve.

PCPress.rs Image

YouTube planira da proširi ovu funkciju na više zemalja

Kreatori ne bi morali da usmeravaju svoje pratioce na druge sajtove ili aplikacije gde se prodaju takve vrste usluga.

Ovi kursevi su zamišljeni kao „dubinski, strukturirani doživljaji učenja“, navodi YouTube. Kreatori će moći da naplaćuju kurseve ili da ih nude besplatno. Video snimci koji su deo plaćenog kursa neće imati nikakve oglase i mogu se puštati u pozadini. Kursevi će u početku biti dostupni u beta verziji sledeće godine u SAD i Južnoj Koreji.

Da bi poboljšao obrazovni sadržaj na platformi i možda pomogao ljudima koji pohađaju kurs da testiraju svoje znanje, YouTube će takođe predstaviti funkciju pod nazivom „Kvizovi“.

Kreatori će moći da dodaju kviz na svoju karticu, gde će pitati gledaoce o nečemu o čemu su razgovarali u video snimku. Beta verzija ove funkcije biće dostupna u narednim mesecima a svi kreatori koji imaju karticu zajednice moći će da koriste opciju „Kviz“ sledeće godine.

Pročitajte i:  YouTube nastavlja borbu protiv ad-blokera na mobilnim telefonima

Pored ovih funkcija, YouTube je najavio novi ugrađeni player za obrazovne aplikacije. Kompanija kaže da “Player for Education” izostavlja potencijalne smetnje, uključujući oglase, preporuke i spoljne veze.

Dodaje se da “Player for Education” unapređuje onaj koji se koristi u Google učionici kako bi pružio „još bolje iskustvo na YouTube-u“. Na samom početku, američke tehnološke kompanije poput EDpuzzle, Purdue University i Purdue Global će koristiti opciju Player for Education.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: