YouTube će možda izbrisati vaš kanal ako ne zarađuje dovoljno novca

Naslov ove vesti možda navodi na pogrešan zaključak, ali upravo tako izgledaju novi uslovi korišćenja YouTube-a. Nakon najnovijeg ažuriranja uslova, svi kreatori sadržaja zbunjeni su određenom stavkom.

U odeljku „Obustava i ukidanje naloga“ dodata je kontroverzna stavka: „YouTube može da vam ukine pristup usluzi ili pristup sa vašeg Google naloga, delimično ili u celosti ukoliko YouTube veruje da, prema vlastitom nahođenju, pružanje usluge vama više nije komercijalno održivo.“ Prema ovoj izjavi čini se da bi YouTube mogao samo da izbriše vaš YouTube nalog/kanal ako niste komercijalno isplativi za njihovu platformu.

Ne možemo biti previše sigurni šta to znači, ali ključna reč „komercijalno“ ne ukazuje nužno na ograničenja za ljude koji promovišu govor mržnje ili nasilni sadržaj. Takođe, teško je pretpostaviti faktore koje će YouTube da uzme u obzir pri procenjivanju da li je kanal (ili Google nalog uopšte) „komercijalno održiv“.

Kao odgovor na izveštaje 9to5Google-a na istu priču, PR je spomenuo da je sve upravo onako kako je i bilo, a ažuriranje uslova usluge osigurava da ih je lakše razumeti nego ikad pre. Iako je zvaničan odgovor možda obećavajući, sigurno je diskutabilna stavka koja je uznemirila sve kreatore sadržaja.

Pročitajte i:  Incognito Mode za Google Maps stigao na Android

Pratićemo dalji razvoj ove priče ukoliko bude zvaničnog odgovora koji će rasvetliti probleme i nedoumice budućih (i već oformljenih) stvaraoca sadržaja na YouTube-u.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

SBB

PC Press 10GbE
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.