YouTube dodaje AR efekat zelenog ekrana na svoj Storie

YouTube radi na sopstvenoj opciji Stories, koju već testira u beta verziji sa malom grupom odabranih kreatora. Sada kompanija u svoju Stories opciju dodaje sledeću logičku karakteristiku po ugledu na Snapchat i Instagrama, a to su AR filteri koji zamenjuju zeleni zid, kako je prvi primetio Engadget.

PCPress.rs Image

Tehnologija, objašnjena u potpunosti na Google-ovom istraživačkom blogu, zapravo se čini prilično impresivno, jer kompanija koristi neuralne mreže za identifikaciju i odvajanje subjekta od pozadine. To je isti mrežni efekat koji pravi zeleni zid, omogućavajući stvaraocima da unesu ono što žele kao svoju novu pozadinu u realnom vremenu, ali još je impresivnije jer ne zahteva stvarni fizički zeleni zid da bi se lakše odvojio subjekat.

Sistem još nije 100% savršen, a slično kao portret režim rada na novijim pametnim telefonima, koji u suštini obavljaju istu vrstu zadataka, još uvek postoje rupe oko ivica subjekta gde nije sasvim pokriveno pozadinom. Ako trenutno to zanemarimo s obzirom da je u pitanju još uvek testiranje, ovo je impresivna tehnologija koja je omogućena na pametnim telefonima.

Pročitajte i:  Google radi na velikom ažuriranju za Google Tasks

PCPress.rs Image

Za sada, Google namerava da koristi ovaj već ograničeni beta YouTube Stories kako bi dalje testirao tehnologiju, međutim kako se dalje bude poboljšavala, tehnologija zelenog zida mogla bi da se pojavi u Google-ovim drugim AR uslugama i aplikacijama u budućnosti.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , ,