YouTube dodaje Wikipedia informacije videima koji podržavaju teorije zavere

Platforma YouTube planira da video sadržajima koji se bave popularnim teorijama zavere doda informacije sa Wikipedia-e, a kako bi ponudila alternativni ugao gledanja, te bar donekle pomogla u rasvetljavanju kontroverznih stavova.

PCPress.rs Image

Tako bi polja sa tekstualnim informacijama u okviru ovakvih sadržaja trebalo da počnu da se pojavljuju u sledećih nekoliko nedelja, te ponude nešto drugačija objašnjenja u okviru teorija koja se bave temama kao što su sletanja na Mesec, te posledice kemtrejlova. Tako će nova opcija ponuditi dodatne informacije o popularnim teorijama zavera, a potez je usledio posle problema sa ekstremističkim sadržajima na ovoj platformi.

Polja sa dodatnim informacijama bi trebalo da se pojavljuju ispod videa, te da sadrže linkove ka odgovarajućim Wikipedia stranicama. Iako je Wikipedia prilično nesavršen izvor informacija, budući da se radi o online enciklopediji koju kreiraju dobrovoljci, uglavnom pruža neutralne informacije, koje, kakve-takve, nude malo bolje razumevanje od senzacionalističkih video sadržaja.

Pročitajte i:  Google zabranjuje oglase i video zapise na Youtube koji prenose lažne vesti o klimatskim promenama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,