Zebra

YouTube donosi opciju za razmenjivanje poruka

Oni koji se u budućnosti budu logovali na svoj Google nalog, te u pretraživač budu ukucali YouTube.com, moći će da razmenjuju poruke, te da o video sadržajima raspravljaju direktno na platformi.

Naime, polju za razmenjivanje poruka moći će da se pristupi preko ikonice u obliku oblačića, a koja će se naći odmah pored simbola u obliku zvona, a u gornjem desnom uglu. Istorija prethodnih komunikacija pojavljivaće se u donjem levom uglu ekrana, te će omogućavati da se prethodni razgovori nastave, a slično kao u okviru opcije Hangouts. Korisnici će moći i da dele sadržaje u okviru privatnih razgovora, a preko dugmeta za deljenje koje će se naći ispod svakog YouTube sadržaja, a tako što kliknu na njega, te potom izaberu željeni kontakt, ili više njih ako se o nekoj temi raspravlja u grupnom razgovoru. Kao i u okviru drugih aplikacija za komunikaciju, korisnici će moći da ostavljaju srca ispod sadržaja koje dobijaju.

Novi način komunikacije verovatno neće mnogo uticati na načine na koje se do sada raspravljalo o YouTube sadržajima, te će biti najkorisniji onima koji na ovoj platformi provode puno vremena, te direktno komentarišu i raspravljaju o različitima temama.

Pročitajte i:  YouTube platio autorima 30 milijardi dolara u poslednje 3 godine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,